dimarts, 11 de juny del 2013

Notícies



La Revista Cavall Fort ha afegit una ressenya sobre tres llibres de la Joana Raspall que han aparegut amb motiu del centenari. Els trobareu a la seva pàgina de recomanacions.



I més notícies, encara:


La Comissió de l'Any Raspall de Vilafranca del Penedès, formada pels Serveis Educatius de l'Alt Penedès, la Biblioteca Torras i Bages i dos membres de l'Eixam, en Pere Martí i l'August Garcia, han iniciat els tràmits per a demanar a l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès que tingui en compte el nom de Joana Raspall per a un dels carrers de la vila. A més dels mèrits generals com a escriptora i lluitadora pels drets cívics i culturals de Catalunya, cal sumar-hi la seva vinculació a la vila com a  bibliotecària durant la guerra civil i l'episodi ja conegut en què va salvar els llibres catalans de la seva desaparició a mans de les tropes feixistes. Esperem que la iniciativa obtingui del ple de l'Ajuntament la resposta que la Joana es mereix.

2 comentaris:

Carme ha dit...

Espero que sigui una realitat, m'emociona molt l'any de la Joana, la meva iaia el 5 de juliol també faria 100 anys, i no és difícil pensar-hi

Cosme Garrell i Guiu ha dit...

Fora més que genial, és pot impulsar un espa de suport recollida de signatures o addesions a la iniciativa....