diumenge, 12 de maig del 2013

Flaires poètiques al CAT

Jordi Roura presentant l'acte. Al fons, la Joana
Avui hem participat com a Eixam a la Matinal Folk del Tradicionàrius que portava per títol "Entre la flaire de l'espígol i el romaní", dedicada, sobretot, a la paraula poètica, parlada o amb l'ajut de la música.
Com ahir, a l'acte a la Setmana de la Poesia, hem pogut gaudir d'un matí estimulant en tots els sentits (també en el del gust, gràcies a les melmelades i tisanes del Professor Pagès).
La nostra amiga, la Muntsa Fernández, ha llegit el seu conte "Joana de les paraules clares", acompanyada de rapsodes joves que prometen la continuïtat familiar (la Bet, en Roc i l'Alícia). A través de les seves paraules hem pogut conèixer els principals moments de la vida de la Joana i, sobretot, el seu amor per la poesia.
Al vestíbul, el Francesc Vallés -com ahir al Turó Park- ha desplegat les banderoles-espelma-poema per al centenari de la Joana i ha ajudat als interessats a conèixer la nostra associació: l'Eixam d'amics de la Joana Raspall. Hi ha portat fins i tot una abella reina!
La resta de convidats a la matinal -alguns ja habituals- han ofert al públic assistent les seves produccions: els clips musico-visuals del Xavi Díaz i la Marina, els Tuits poètics de l'Isabela Méndez, acompanyats a la viola de roda del Miquel Codinachs, els bonsais -microcontes- de Joaquim Carbó en la veu de Jordi Roura, el taller de Poesia Instantània de la M Josep de La Bicicleta, el Ball de l'arengada a càrrec del graller Marc Delgado, el conte "El xarop de la vida" de l'altra roda de la Bicicleta, en Lluís M Panyella, i les peces El frutero i el Contrapunteo Frutal a càrrec de l'artista veneçolana Cecília Bellorín, en lluita poètica -en la segona peça.- amb qui signa aquest article.
L'acte s'ha tancat cantant La Pastoreta i recitant el poema homònim de Joana Raspall, moment en què tots hem pogut enlairar les nostres espelmes-poema-bandera i felicitar la poetessa de St Feliu.
Moltes gràcies al Jordi Roura i a la Sara Peralta que ens han acollit al CAT com si fos casa nostra. Amb gent com ells, la poesia té llarga vida als escenaris.

La Muntsa i els rapsodes Bet, Roc i Alícia

Foto dels artistes davant l'exposició "Joana Raspall. Escaleta de versos. Graó a graó"


La paradeta de l'Eixam

1 comentari:

Imma Cauhé ha dit...

Que bonic deu haver estat. Felicitats i gracies a torhom que hi ha entervingut .