dimecres, 14 d’octubre del 2015

App educativa sobre Joana Raspall


La Joana Raspall aviat tindrà una app sobre ella i la seva poesia. Sí, nois, la nostra Joana s'adapta als temps que corren i, gràcies a la iniciativa del seu nét, l'Ernest Cauhé, estarà en tabletes i ordinadors perquè els nens i nenes puguin jugar amb les paraules dels seus versos. 
La idea és que tingui un disseny i una interfície gràfica molt atractiva, que convidi sobretot a jugar i, més enllà, aprendre coses amb la poesia de la Joana, cosa que, com vosaltres ja sabeu, és un fet que es produeix de manera automàtica, gairebé diria per la simple exposició als seus poemes, veritables armes de construcció massiva (de llenguatge, de valors, de ritme, d'imatges…).
Aquest projecte ha rebut de moment el suport de diverses institucions i entitats com:  la Institució de les Lletres Catalanes, l'Institut Català de les Dones, l'Ajuntament de Sant Feliu, la Fundació Carulla i les editorials Baula i La Galera.
Des de l'Eixam celebrem enormement aquest projecte que esperem poder veure aviat a la disposició de tothom. Perquè -i aquesta és una altra de les característiques de l'aplicació- en principi seria gratuïta. Tal com -segons diu l'Ernest- la seva àvia hauria volgut.
Us mantindrem informats de les notícies que vagin sorgint a partir d'aquesta proposta. Segons el calendari previst fins al mes de novembre es faran els darrers retocs i es buscaran alguns futurs usuaris perquè en facin un tast a manera de test. La idea és que aquesta app pugui ser homologable tant a les plataformes Apple com Android. Si tot va com s'espera, el proper desembre se'n farà la presentació oficial i la posada al mercat coincidint amb el segon aniversari de la mort de Joana Raspall.
Per cert -no ho havíem dit encara- de moment el nom que té més punts és "El meu món de poesia".
El món de Joana Raspall i els que en formem part està doncs d'enhorabona. Felicitem-nos per aquesta iniciativa que ha de permetre mantenir viu el seu llegat per a les noves generacions.