dimecres, 23 d’octubre del 2013

L'acadèmia homenatja Joana Raspall





Dimarts vinent a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans tindrà lloc l'homenatge a Joana Raspall. Serà un homenatge més dels que ha rebut aquest any, però aquest cop sorgit del nucli de la nostra "acadèmia". Podem dir que, així, el reconeixement que tant es mereix la Joana per la seva tasca i per la seva implicació personal com a model d'una generació que va posar-se com a brúixola la vocació desinteressada de servei al país és reconegut i valorat des de dins de la nostra intel·lectualitat literària.
Des de l'Eixam ens en felicitem i esperem que sigui també la llavor perquè s'iniciï la completa publicació de la seva obra (lírica, narrativa, lexicogràfica, teatral...) amb un sentit unitari. Perquè de Joana Raspall només n'hi ha una. Plena de matisos i perspectives, sí. Però una. I es mereix això i molt més.
Des d'aquí també celebrem l'aposta valent que una editorial "de les petites", com és El Cep i la Nansa, ha afrontat publicant la seva poesia per a adults: "Batec de paraules", que també es podrà presentar en aquest acte a l'IEC.
És un bon dia per arribar-s'hi, no?