dimarts, 14 de maig del 2013

Una jornada altament pedagògica

Avui hem pogut assistir a la Jornada Pedagògica convocada pel Departament d'Ensenyament. El Palau Falguera de St Feliu de Llobregat ha estat l'escenari per on ha aparegut, un cop més, la màgia de la Joana encarnada en les persones que n'han estat tocades.
En primer lloc, la saviesa i l'emoció entranyable de la Margarida Prats (UB) ens ha regalat una fèrtil conferència sobre El món poètic de Joana Raspall, farcida d'aproximacions a l'obra i a la sensibilitat i l'ofici de l'autora que hi batega al darrere. Ens ha promès fer-nos-en arribar el text complet, que compartirem amb vosaltres.
Després hem pogut comprovar, també un cop més, com la poesia de la Joana està present en molts centres del país i és l'excusa perfecta per endinsar-se en aquest territori tan encisador com a voltes difícil -si més no en la percepció dels que no s'hi han enfrontat mai- que és la lírica, la paraula al servei de l'expressió dels sentiments i les emocions. Però en canvi, quin entusiasme genera en aquells que s'atreveixen a explorar-lo. En surten uns treballs impressionants. Esperem també poder comptar amb els resums d'aquestes comunicacions per fer-vos-les a mans aviat.
Què dir dels haikus (amb accent o sense, que sembla que hi ha opinions per tot entre els del ram) quan surten de les mans al piano i la veu del Joan Dausà, que ja ens va emocionar a l'acte d'inici de l'Any Raspall i avui ho ha tornat a fer. Encara el sento, ressonant, com un mantra...
I per arrodonir-ho hem pogut visitar l'exposició sobre la Joana que Miquel Desclot ha comissariat: Joana Raspall, una escriptora centenària. Un luxe. Una delícia. No us la perdeu. Magnífica.

La taula de presentació: Mònica Pereña (Ensenyament), Jordi San José (alcalde St Feliu), Josep M Pérez (Ensenyament) i Laura Borràs (Institució Lletres Catalanes)

La Margarida Prats (UB), acompanyada per la Laura Borràs (ILC)
Carme Arenas, responsable del Departament d'Ensenyament per a l'any Joana Raspall, presentant una de les comunicacions de la jornada.

En Miquel Desclot guiant-nos per l'exposició sobre Joana Raspall

Una tanka de l'exposició

L'Eixam més literal



1 comentari:

Minilliçons ha dit...

Vaig tenir el goig de participar a la Jornada Pedagògica sobre la Joana Raspall en un marc inoblidable com és el Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat. Tant la part més acadèmica com la presentació d'experiències escolars sobre l'obra de la Joana Raspall van ser entranyables.
Agraeixo la feina feta a tots els organitzadors d'aquest acte.