dissabte, 12 d’octubre del 2013

Raspall a la Papasseit

La Fina Tapias i el Josep M Aloy en plena acció poètica

El públic assistent a la llibreria Papasseit (en primer terme la Carme Arenas, comissària de l'Any Raspall)

El dijous passat uns quants vam tenir la sort de ser al lloc oportú i al moment correcte: Llibreria Papasseit de Manresa, 20 h.  Érem allà expectants perquè sabíem del bon fer del Josep M Aloy, escriptor i crític de literatura infantil i juvenil (Premi Aurora Díaz Plaja d'enguany) i, per tant, com se sol dir "jugàvem sobre segur". Les expectatives es van acomplir amb escreix: vam gaudir d'un viatge per la vida i l'obra de Joana Raspall ple d'emoció i rigor alhora.  El rigor a càrrec de l'exposició del Josep M i l'emoció en la veu i el gest de la Fina Tapias, que ens va regalar un recital de poemes de l'autora santfeliuenca, una mostra de com llegir i interpretar en veu alta sense caure en excessos teatrals, deixant el protagonisme a la paraula feta sentiment, reflexió, vida al capdavall, com segurament li agradaria dir a l'autora.
En fi, felicitats a tots dos, i felicitats també a la llibreria Papasseit per com van acompanyar l'acte, oferint l'espai i decorant-lo amb delicadesa. Quan vaig saber que la llibreria té només tres mesos vaig pensar que diu molt dels seus promotors, arriscant-se, en plena crisi, a obrir un "negoci" d'aquest ram. Us desitjo el millor.
I felicitats a tothom perquè, a cada acte que es fa en honor de la poetessa, sento un lícit orgull per un país que és capaç d'homenatjar així els seus escriptors.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Un plaer ser-hi!

Anònim ha dit...

Un plaer admirar com una poetesa de 100 anys, és compresa pel món infantil i juvenil! Enhorabona per donar-no-ho a conèixer d'una manera tant fantàstica i planera.

lletres i fils ha dit...

Totalment d'acord! El millor és comprovar com els nens connecten a l'instant amb els mots de la Joana, i com se'ls dibuixa un somriure a la cara.