dilluns, 11 de febrer del 2013

Homenatge de la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès

Joana Raspall, una vida de llibre
En motiu del centenari del naixement de la Joana Raspall, la Biblioteca Torras i Bages porta a terme un seguit d'actes. Entre els que més il·lusió ens fa, hi ha la narració de la seva biografia als alumnes de les escoles que visiten la biblioteca.

Amb el suport d'unes imatges de l'època decorades amb dibuixos fets amb feltre que ha elaborat la nostra companya Sílvia Campillo, expliquem als infants la trajectòria de vida de la Joana Raspall i el seu pas per la biblioteca de Vilafranca durant una època tan dura com va ser la Guerra Civil.

Us deixem amb un audiovisual que hem realitzat a partir d'aquestes imatges...






Centenari del naixement de la Joana Raspall

Aquest any 2013 fa 100 anys que va nèixer la Joana Raspall: poetessa i escriptora catalana. 

La Joana té un fort vincle amb Vilafranca. Resulta que durant la guerra va treballar a la nostra biblioteca. El gener de 1939, abans que entressin les tropes franquistes, ella i la seva companya de feina van salvar molts dels llibres que hi havia, bona part d'ells escrits en català. Aquesta proesa va fer possible vestir la Torras i Bages l'any 1946, quan es va reobrir.

En aquest espai, guarnit d'homenatge, que avui inaugurem i que serà present durant tot aquest curs, volem donar a conèixer la personalitat de la Joana Raspall i la seva obra, fornida i dilatada, on els infants tenen un protagonisme destacat a través de la poesia. En hi acompanyeu?  

He trobat uns quants mots 
al món de la poesia
no vull quedar-me'ls tots!
Si t'agrada llegir
et faran companyia,
ens els podem partir.

Poema: Invitació. Joana Raspall - El meu món de poesia -  

Per a més informació del centenari: www.joanaraspall.cat