dijous, 15 de novembre del 2012

Estrena de la sardana LES ROSES

Tomàs Gil i Membrado


E
l proper diumenge 
18 de novembre, al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, la cobla Sant Jordi interpretarà la sardana LES ROSES
 de Tomàs Gil i Membrado, dedicada a la la Joana Raspall.


L'Auditori acull el concert Cent anys de sardanes a Sant Feliu
La música de sardanes serà la protagonista el proper diumenge, 18 de novembre, en el concert Cent anys de sardanes, que tindrà lloc a l'Auditori del Palau Falguera, a les 19 h. L'acte vol commemorar els cent anys de sardanes a la ciutat amb un recull d'obres de compositors que d'alguna manera estan vinculats a Sant Feliu. Les peces seran interpretades per la Cobla Sant Jordi.
En el concert es podran escoltar sardanes escrites tant per músics nascuts a principi de segle com per músics molt joves formats a l'Escola Municipal de Música. Diverses de les sardanes del programa s'estrenen per primer cop. En concret, algunes peces estaven escrites per tocar en guitarra i s'han arranjat per poder ser interpretades en cobla. A més, també hi ha sardanes noves creades expressament per a aquest concert, com les de Domènec Ubach o Arnau Picón.
El concert inclou també un homenatge a l'escriptora santfeliuenca Joana Raspall ja que s'interpretarà la sardana Les Roses, creada per Tomàs Gil i dedicada a la figura de la poetessa. També es podrà escoltar la sardana Ciutat de Sant Feliu, musicada per Jaume Vilà a partir d'un text de Joana Raspall.
Les entrades per al concert es poden adquirir a la Sala Ibèria, de dilluns a divendres, de 17 a 20 h.
Programa del concert